Het laatste nieuws

Het bestuur houdt u zo goed als mogelijk op de hoogte van de laatste relevante ontwikkelingen. Zie hiervoor ook de Facebook-pagina buurtvereniging Delftzicht. Heeft u zelf nieuws laat dit dan weten aan het bestuur.
Maak een keuze uit het menu aan de linkerzijde.

1 juli Open Tuinenmiddag Delftzicht

Het is gelukt! Wij hebben vanuit de buurtvereniging een Open Tuinenmiddag voor Delftzicht kunnen organiseren. Op zaterdag 1 juli van 15 uur tot 17 uur gaan 10 tuinen in de wijk voor je open.

Kom kijken naar de verschillende tuinen: zonnig of schaduwrijk, met of zonder vijver, en een weelde van diverse planten. En wie weet, vind je hier de juiste inspiratie voor je eigen tuin?

Zie voor een plattegrond met alle 10 de tuinen die je kunt bezichtigen de flyer delftzicht 2 (jpg bestand) helemaal onderaan de pagina bij de attachments!

 

5 april Voorlichting over inbraakpreventi

 Op 5 april om 20.00 uur s avonds geeft agent John Scheele voorlichting over inbraakpreventie. Locatie is Kamer 01.01 Crommelinplein 1. Insteek is het voorkomen van woninginbraken en woningovervallen. Dat betekent tips en adviezen ter voorkoming van woninginbraken, wetenswaardigheden en uiteraard het betere hang- en sluitwerk. Tevens uitgebreid de tijd om vragen te stellen. Wij willen graag weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Als je van plan bent te komen, mail dan even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bestuur heeft bezwaarschrift ingediend

Conform besluit van de ALV heeft het bestuur van buurtvereniging Delftzicht op 2 februari 2017 een bezwaarschrift ingediend tegen het verlenen van een omgevingsvergunning voor het bebouwen van 2627 XX nabij Crommelinlaan (veld 05) Delft.

 Resumerend houdt dit bezwaar in dat

-De stallingsgarage op zich al in strijd is met het Integraal Ontwikkelingsplan Nieuw Delft

-De parkeervisie Veld 05 aan geeft dat de gemeente van plan is de tekorten aan parkeerruimte ten behoeve van Veld 05 op de Wijk Delftzicht af te wentelen, omdat er in de omgeving geen andere parkeerruimte ter beschikking staat.

-Het oplossen binnen het gebied van het bestemmingsplan <Van Leeuwenhoekkwartier Noord> (waarvan Veld 05 onderdeel is) nu, in de naaste- en in de verre toekomst onrealistisch is.

Hiermee het plan in strijd is met de geldende bestemmingsplannen en het eigen beleid van de gemeente.

Wij houden jullie van het vervolgtraject op de hoogte. Het bezwaarschrift zelf is ook de site geplaatst.

 Gele Pad wordt vervangen

 
Dankzij de succesvolle bemiddeling van bestuurslid Frans Postma heeft de gemeente besloten om het Crommelinpad in 3 delen van nieuwe gele klinkers te willen voorzien, een klinker zonder de geglazuurde buitenlaag, veroorzaker van het probleem.

Voor de zomer wordt het eerste deel aangepakt, beginnende bij de Hillenlaan. Het deel richting de Hillenlaan is het slechtst. In 2018 en 2019 volgen de andere stukken.

 UPDATE VERWIJDEREN DAMWANDEN

Woensdag 25 januari berichtte ik over de overlast als gevolg van het verwijderen van de damwanden in de Engelsestraat. Sindsdien word ik dagelijks via meerdere apps op de hoogte gehouden van de voortgang door Ada Haasnoot. Gisteren heeft Irma Lauwers een bericht over de voortgang geplaatste op www.spoorzone.nl, lees vooral dit informatieve bericht.

In aanvulling daarop kan ik nog het volgende melden. Donderdag zijn er 8 damwanden verwijderd, dat is niet zo veel. Er zijn die dag veel planken afgevoerd omdat de ruimte waarin gewerkt moet worden erg krap is. De heimachine heeft verschillende keren zijn eigen schotten verplaatst, omdat anders de rupsen de Engelsestraat teveel zouden beschadigen. En dat kost ook tijd. Ter vergelijking, op Bolwerk worden identieke damwanden verwijderd. Alleen staat de machine daar op een bouwterrein en is er alle ruimte om de werkzaamheden te verrichten. In twee dagen heeft men daar 25 planken verwijderd.

Vandaag zijn er 18 damwandplanken getrokken. Nog een paar damwandplanken te gaan, dan wordt de machine verplaatst over het afgesloten fietspad naar de kant van het Nijverheidsplein. Daar worden 7 planken getrokken. Vervolgens gaat men in de loop van dinsdag/woensdag terug naar de Engelsestraat en weer verder in zuidelijke richting.

Brenda Mooijman
vz buurtvereniging Delftzicht

 

VERWIJDEREN DAMWANDEN

De afgelopen dagen zijn er veel berichten verschenen in onze Ditjes en Datjes app over de overlast als gevolg van het verwijderen van de damwanden. Vandaag verschenen er berichten over scheuren in parketvloeren, schuifpuien die niet meer goed open en dicht gaan en andere schade. Dit vormde voor mij (Brenda Mooijman voorzitter buurtvereniging Delftzicht) aanleiding om nogmaals contact op te nemen met onze omgevingsmanager Spoorzone (Irma Lauwers). Bestuurslid Frans Postma had dit gisteren ook al gedaan. Ik heb met Irma gesproken, en daarna met Ada Haasnoot (omgevingsmanager vanuit de aannemer). Hierbij de terugkoppeling.

De trillingen zijn hoogfrequente trillingen die voor ons heel erg vervelend zijn, maar volgens Ada niet slecht zijn voor de huizen (i.t.t. laagfrequente trillingen). Er wordt gemonitord vanuit de Spoorzone. Er is apparatuur geplaatst bij één van onze buurtbewoners, daaruit is gebleken dat tot nu toe alles binnen de norm is.
Volgens Ada is er tot op heden geen schade als gevolg van de werkzaamheden van de Spoorzone, maar zij neemt elke melding serieus en onderzoekt deze. 

Ik heb aangegeven dat als het daadwerkelijk zo is dat er schade is als gevolg van de trilwerkzaamheden, dit toch een reden zou moeten zijn om de werkzaamheden stil te leggen. Dat heeft zij bevestigd. Als er daadwerkelijk, aantoonbaar schade is ontstaan als gevolg van de werkzaamheden is dit een reden om stil te leggen. Maar nogmaals, volgens haar is dit tot nu toe niet het geval.

Vanwege de vele klachten wordt er nu minder snel gewerkt en in blokken. Hierdoor wordt niet 30 m, maar 10 m per dag verwijderd waardoor de werkzaamheden langer gaan duren.

Het enige dat we nu kunnen doen is bijhouden wie wanneer geluidsoverlast heeft, en als er schade optreedt hiervan foto's ed te maken. Er kan hierover gemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. t.a.v. Irma Lauwers (wel extra schakel want zij dient weer contact met Ada op te nemen). Wees dan zo concreet mogelijk, met adresgegevens ed. zodat Ada en/of Irma contact met je op kunnen nemen. Telefonisch kan ook nog contact worden opgenomen op 015-14015 dan vvragen naar Bouw en Woningtoezicht of dhr. Zwiers. Hij is hoofd buiten dienst en kan eventueel ook de werkzaamheden stilleggen.

Het heeft helaas weinig zin om bij de hekken te gaan staan om te klagen. De werkzaamheden gaan gewoon door en worden niet zomaar stil gezet. Ik houd in ieder geval contact met Ada en Irma en zal ook jullie op de hoogte houden.  

Sterkte allemaal!

Klachten uit de buurt over Spoorzone

Naar aanleiding van diverse klachten uit de buurt over (geluids)overlast als gevolg van werkzaamheden van/aan de spoorzone, heeft het bestuur contact opgenomen met degene die verantwoordelijk is voor de communicatie over de spoorzone. Wij hebben aangegeven recent veel klachten te hebben ontvangen over werkzaamheden van/aan de spoorzone en de communicatie / informatie hierover. Het betreft met name de activiteiten inzake de tramrails waarover niet met de buurt is gecommuniceerd en daarnaast het verlegde fietspad waardoor wij allemaal behoorlijk moeten omrijden. We hebben ook aangegeven dat er buurtbewoners zijn die hierover getwitterd hebben naar de Spoorzone, maar geen reactie hebben ontvangen.

Reactie vanuit de Spoorzone is als volgt:

De vorige keer is de brief over de buitendienststelling breder verspreid, omdat de woningen aan de Groene Haven op de tramrails kijken. Deze keer is dan niet gebeurd, omdat het de vorige keer mee was gevallen wat overlast betreft. Nu er vanuit de buurt is aangegeven dat er overlast is, wordt gevraagd welke woningen dit betreft. Alleen Groene Haven of ook verder? En wat voor geluidsoverlast? Dan wordt er de volgende keer rekening mee gehouden in de bezorging van de brieven.

Wat de fietsomleidingen (zowel de Verlegde oversteek op de Zuidwal en ook omleidingsroute op de Westlandseweg) betreft is het uitgangspunt dat fietsers voornamelijk via borden op straat en via de website worden geïnformeerd. Men vindt het geen doen om elke fietser per brief te bereiken, dat zou betekenen dat men de brieven steeds aan het gehele spoorzonegebied (4000 adressen) zouden moeten sturen. Een tip die men geeft is het aanmelden voor de emailnotificatie op de website (zie http: //www.spoorzonedelft.nl/notificaties/)

Wat de tweets betreft geeft men aan niet altijd te reageren als er niet een concrete vraag in staat. Wanneer er een klacht is, wordt geadviseerd om deze ofwel telefonisch (015-2602611), ofwel per email (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), ofwel via VJV (gemeente Delft) ofwel via het contactformulier op de site (http://www.spoorzonedelft.nl/ln_Contact/Contactformulier/) kenbaar te maken. Zo wordt het geregistreerd. Meldingen via twitter of Facebook, zijn lastiger qua registratie omdat hier niet de adresgegevens van mensen bij staan.

Heb je (geluids)overlast van de recente werkzaamheden aan/van de Spoorzone ? Mail dan wat voor soort overlast met je adresgegevens naar het bestuur. Wij verzamelen de gegevens en geven het door aan de Spoorzone.

 

Buurtpreventie

Buurtpreventie: n.a.v. een aantal inbraken rondom de jaarwisseling heeft Delftzicht een Whats app security-app. U kunt zich via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aanmelden voor de app. Tips kunt u vinden op het prikbord van de buurtvereniging (op de Laan van Van der Gaag, naast de brievenbus).