Het laatste nieuws

Het bestuur houdt u zo goed als mogelijk op de hoogte van de laatste relevante ontwikkelingen. Zie hiervoor ook de Facebook-pagina buurtvereniging Delftzicht. Heeft u zelf nieuws laat dit dan weten aan het bestuur.
Maak een keuze uit het menu aan de linkerzijde.

15/01/2018

Grondwateronttrekking - Vertegenwoordiger Delftzicht gezocht

Update: vertegenwoordiger gevonden!

 
Zoals jullie wellicht gehoord of gelezen hebben wordt er veel grondwater weggepompt bij de DSM. Delft is begonnen om hiermee te stoppen. De gevolgen hiervan zijn onduidelijk. De gemeente houdt informatie avonden, waar we graag iemand naar af zouden vaardigen. Deze vinden waarschijnlijk een aantal keer per jaar plaats. Bij interesse graag een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Achtergrond:
De grondwateronttrekking bevindt zich in het noorden van de stad. Echter, de effecten van de onttrekking beslaan een veel groter gebied dan alleen de noordkant van de stad. In Delft (en in de regio) is de bodemsamenstelling en de hoogte van het grondwater per gebied verschillend. Onder andere op basis van bodemsamenstelling is in kaart gebracht welke wijken gevoelig zijn voor de reductie van de grondwateronttrekking. De wijk Delftzicht valt hieronder. Of uw percelen en panden ook daadwerkelijk gevoelig zijn voor de gevolgen van het stijgen van grondwater is afhankelijk van meer factoren o.a. de bouwwijze, bouwhoogte t.o.v. maaiveld en leeftijd van de bebouwing.
 
Tijdens de bijeenkomst gaan ze in op de volgende onderwerpen:
- de reductie van de grondwateronttrekking;
- de manier waarop we meten;
- de resultaten van de eerste afbouwstap.
 
Zie ook deze links:
https://www.delft.nl/Inwoners/Actueel/Dossiers/Grondwateronttrekking
https://www.delft.nl/Inwoners/Actueel/Dossiers/Grondwateronttrekking/Gevolgen_voor_de_stad
https://www.delft.nl/Inwoners/Actueel/Dossiers/Grondwateronttrekking/Gemeente_en_huiseigenaren

13/01/2018

Bestemmingsplan Zuidelijke Velden

voor alle info zie: www.delftzicht.nl/index.php/nieuws/spoorzone-delftzicht-bestuur

 

23/12/2017

Bestuursleden gezocht voor de buurtvereniging! 

Vind jij het leuk om je in te zetten voor de wijk? Dit kan zijn door leuke dingen te organiseren, contact met de gemeente over de spoorzone, of in het algemeen je in te zetten voor een gezellige, veilige en fijne wijk!

Het kost zoveel tijd als je er zelf in steekt, maar met een paar uur per maand kom je al een heel eind.

Voor meer informatie of aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

18/11/2017

UPDATE: Tennistafel bij voetbalveldje?

Een aantal direct omwonenden heeft negatief gereageerd op dit plan. Hierom hebben we besloten het niet uit te voeren. 

14/11/2017

Tennistafel bij voetbalveldje?

Vorig jaar is een handtekeningenactie geweest voor een skatebaantje in de buurt. Helaas is het vooralsnog niet gelukt dit te realiseren. 
Nu is er een nieuw initiatief: een tafeltennistafel voor jong en oud. De ideale lokatie hiervoor lijkt het pleintje tussen het voetbalveld en de hillenlaan. 
Graag horen we reactie van jullie!

 

email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Buurtpreventie

Buurtpreventie: n.a.v. een aantal inbraken rondom de jaarwisseling heeft Delftzicht een Whats app security-app. U kunt zich via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aanmelden voor de app. Tips kunt u vinden op het prikbord van de buurtvereniging (op de Laan van Van der Gaag, naast de brievenbus).