Het laatste nieuws

Het bestuur houdt u zo goed als mogelijk op de hoogte van de laatste relevante ontwikkelingen. Zie hiervoor ook de Facebook-pagina buurtvereniging Delftzicht. Heeft u zelf nieuws laat dit dan weten aan het bestuur.
Maak een keuze uit het menu aan de linkerzijde.

18/11/2017

UPDATE: Tennistafel bij voetbalveldje?

Een aantal direct omwonenden heeft negatief gereageerd op dit plan. Hierom hebben we besloten het niet uit te voeren. 

14/11/2017

Tennistafel bij voetbalveldje?

Vorig jaar is een handtekeningenactie geweest voor een skatebaantje in de buurt. Helaas is het vooralsnog niet gelukt dit te realiseren. 
Nu is er een nieuw initiatief: een tafeltennistafel voor jong en oud. De ideale lokatie hiervoor lijkt het pleintje tussen het voetbalveld en de hillenlaan. 
Graag horen we reactie van jullie!

 

email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

14/11/2017

Bestemmingsplan wijziging leeuwenhoekpark zuid

Vorige week is bekend geworden dat er op 30 november door de gemeente een 2e informatieavond wordt georganiseerd ter voorbereiding van het nieuwe bestemmingsplan voor onze wijk . Als bewoners en/of gebruiker moeten we van onze aanwezigheid gebruikmaken om duidelijk te maken dat dit onderwerp sterk leeft in deze buurt. Het bestuur van de bewonersvereniging heeft een werkgroep in het leven geroepen die gaat onderzoeken op welke manier tegen dit onzalige plan bezwaar kan worden gemaakt. In een flyer (te downloaden aan de onderkant van deze pagina), staan de gevolgen helder uiteengezet. Het eerste wapenfeit van deze werkgroep is een op 9 november naar Nieuw Delft verstuurde brief met kritische vragen (te downloaden aan de onderkant van deze pagina). Tijdens de infoavond op 30 november,  zullen deze vragen moeten worden beantwoord. Het is van het grootste belang dat jullie in grote getalen deze avond komen bezoeken om duidelijk te maken dat er een grote betrokkenheid in de wijk aanwezig is en dat deze plannen heel veel onrust hebben veroorzaakt. HOUD DE WEBSITE IN DE GATEN VOOR NADERE INFORMATIE. Het is ook van groot belang dat er zoveel mogelijk persoonlijke brieven met bezwaren naar Nieuw Delft worden verstuurd. Hoe meer hoe beter.

6/11/2017

INLOOPMIDDAG MEE GEBOUW OP 21 NOVEMBER A.S.

Wanneer dinsdag 21 november van 17:00-18:00 uur 

Waar MEE gebouw

De voorbereidingen van de werkzaamheden aan de Hooikade 30 beginnen een meer concrete vorm te krijgen. Een goed moment om meer informatie te delen met de buurt omtrent de bouwwerkzaamheden van de aannemer Vergeerbouw.

 

Op verzoek van Wouter Kuiper van DABT projectmanagment wil ik jullie bij deze uitnodigen voor de inloopmiddag op 21 november van 17:00-18.00 uur in het MEE gebouw. Informatie wordt o.a. gegeven over bouwplanning en aanrijroutes. Ook is de maquette zichtbaar van de toekomstige bebouwing.

26/10/2017

Veiligheidsmarkt

Wanneer: Dinsdag 7 november van 17:00-20:00 (vrije inloop) 

 

Waar: Crommelinplein 1 

 

Doel: Voorlichting geven over (inbraak)beveiliging van de woningen 

 

Voor wie: Alle bewoners van de wijk Delftzicht 

 

Aanwezig: 

 • Politie 

 • Gemeente 

 • Beheerders Delftzicht Security Appgroep 

 • Woningcorporatie Vidomes 

 • Burgernet 

 • Toezicht en Handhaving 

 • Brandweer 

 • Slotenmaker 

   

Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

17/10/2017

Vervolgbijeenkomst Zuidelijke Velden

De gemeente heeft eerder aangegeven dat buurtbewoners op de 2e informatieavond alleen welkom waren als ze bij de eerste aanwezig waren. Hierop hebben we we gereageerd dat dit voor ons niet acceptabel is. Hierop hebben we de volgende reactie ontvangen:

Buurtbewoners die er de vorige keer niet bij waren, zijn ook welkom op de vervolgbijeenkomst - mits aangemeld.

We gaan echter niet meer actief en breed uitnodigen voor deze bijeenkomst, bijvoorbeeld via brieven en de krant. De reden daarvoor is dat de avond is bedoeld voor terugkoppeling en verdieping, niet als een herhaling van 11/9. Waar we tijdens de eerste bijeenkomst nog de achtergrond schetsten en ‘from scratch’ feedback verzamelden, gaan we nu gericht verder met de thema’s die 11/9 naar voren zijn gebracht.

Mensen die de ontwikkelingen willen volgen (ongeacht aanwezigheid op 11/9) hebben dat aan kunnen geven via onder andere www.nieuwdelft.nl/zuidelijke-velden. Ook zij zullen een mailtje ontvangen.

16/10/2017

Nieuw Bestemmingsplan Spoorzone Zuidelijke Velden: alle gebouwen rond Delftzicht worden hoger!

Wat: De gemeente is van plan het bestemmingsplan rondom de zuidkant van het park, inclusief het haring gebouw aan de Laan van Braat te wijzigen. In dit plan wordt het mogelijk dat de gebouwen 2 verdiepingen hoger worden, dan tot nu toe het plan was. In de Laan van Braat komt een complex van 5 lagen tussen de rijtjeswoningen. De toren aan de zuidkant van het park wordt 15 lagen, de hele westrand langs het park 7-9 bouwlagen.

Dit is gepresenteerd in de informatieavond van 11 september 2017, zie http://www.nieuwdelft.nl/zuidelijke-velden

Nadelen: Het wordt hoog, donker, smal en ingesloten aan de randen van Delftzicht en het park. Meer inkijk, meer parkeerproblemen.

Wat nu: Nu is het moment om vragen te stellen en eventuele bezwaren te uiten aan de gemeente. Hoe meer mensen reagerennaar de gemeente, hoe groter de kans dat de plannen aangepast worden.

De gemeente zal nog een 2e informatieavond organiseren, waarin de bezwaren besproken kunnen worden.

Kortom:

1. Stuur vragen en of zorgen over dit plan nog in oktober naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

2. Kom naar de 2e informatieavond.

We zullen via facebook, de website, de ditjes en datjes app en het buurtbord laten weten wanneer deze plaats vindt.

Afhankelijk hoe de plannen zijn die uiteindelijk ingediend worden, zullen we ons op verdere stappen beraden.

Hulp is welkom, stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06/10/2017

NIEUW BESTEMMINGSPLAN SPOORZONE ZUIDELIJKE VELDEN GROTE GEVOLGEN VOOR DELFTZICHT

Voortaan rijd je tussen twee blokken van 9 verdiepingen onze wijk in! Vergeleken met het nu geldende plan dat in alle impressies te zien is, is in het nieuwe bestemmingsplan de bouwhoogte overal met 2 verdiepingen verhoogd. In de Laan van Braat naast de rijtjeswoningen is nu een complex van vijf verdiepingen op het Haringterrein met aansluitend een kopflat van 9 lagen aan de Engelsestraat.

Daartegenover geen uitzicht op het park, maar nog eens een complex van 9 verdiepingen oplopend naar een toren van 15 lagen aan het zuiden van het park.

Bekijk de presentatie online op http://www.nieuwdelft.nl/zuidelijke-velden/

 Bouwhoogten in meters zijn het beste te zien in de "concept verbeelding". Een verdieping is 3 meter, dus 15 meter is 5 verdiepingen.

De gemeente Delft gebruikt de maand oktober om reacties op het plan te verwerken. Mail vooral je reacties naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tegen deze wijziging willen wij (buurtvereniging Delftzicht en de nodige bezorgde bewoners) bezwaar maken. En hoe meer mensen dit doen, des te beter. Wie eerder met dit bijltje heeft gehakt, wil helpen of ideeën heeft om dit proces te beïnvloeden, mail alstjeblieft naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De verwachting is dat het bestemmingsplan eind 2017 ter inzage wordt gelegd. Dit wordt bekendgemaakt via onder andere de Stadskrant en de website www.nieuwdelft.nl.

27/09/2017

VEILIGHEIDSMARKT VOOR DELFTZICHT??

Eind september zijn Elske en Ronald (beheerders van onze Delftzicht security app) op een voorlichtingsavond van de gemeente en politie geweest voor appgroep beheerders.

 Samenvatting is hier te lezen ...
> > De laatste tijd is het aantal inbraken gedaald, vooral omdat een aantal veelplegers vast zitten. Wijken waar relatief veel ingebroken wordt zijn Tanthof, Buitenhof en Voorhof. De politie werkt daar nauw samen met de beheerders van de appgroepen om de kans inbrekers op heterdaad te betrappen te vergroten.
> > Half oktober tot maart gaat het donkere dagen offensief van start bij de politie, wat betekent dat er meer gesurveilleerd zal worden. Om de pakkans te vergroten maakt de politie gebruik van een database, CAS, waarin berekend kan worden waar en wanneer statistisch de grootste kans is op een inbraak.

 Vanuit de politie / gemeente kunnen een aantal dingen georganiseerd worden:
> 1. We kunnen een veiligheidsmarkt organiseren, waar de politie, burgernet, brandweer, handhaving en slotenmakers samen voorlichting geven
> 2. We kunnen een cursus verdacht gedrag volgen (1 avond), waarin we leren waar we op moeten letten.
> 3. Het is mogelijk kosteloos je kenteken in je auto te laten graveren. Onze beheerders van de Security App zijn van plan zich op te geven voor de cursus verdacht gedrag en kunnen daarna de resultaten met de buurt delen. Graag horen wij jullie, bewoners van Delftzicht, of er behoefte is aan bovenstaande punten 1 en 3. Bij voldoende belangstelling gaan we proberen de veiligheidsmarkt te organiseren. Als je geïnteresseerd bent mail dan even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

01/08/2017

BUURTFEEST DELFTZICHT 2017

Op 9 september a.s. is van 15.00-21.30 uur ons jaarlijkse buurtfeest. Afbeeldingsresultaat voor foto's circus workshop

Activiteiten voor de kinderen zijn o.a. springkussen, panna toernooi, circusworkshop en streetdance

Activiteiten voor de volwassenen zijn o.a. een bierproeverij, stoelmassage en een rondwandeling over de geschiedenis van de wijk.  En dit jaar neemt iedereen zelf eten mee, zodat er gedeeld kan worden met de buurtgenoten. 

 

Afbeeldingsresultaat voor foto's bierproeverij koperen kat


Onderdeel van het buurtfeest is ook een 
KINDERKLEDINGRUIL. Gewoon omdat ruilen met je buren leuker is dan verkopen! De ruil vindt om circa 20.00 uur plaats na het eten bij de partytent.

REGELS:

 1. Vouw en sorteer je kleertjes/schoenen/kinderbeddengoed/verkleedkleren van te voren op maat en jongen/meisje
 2. stop alles gesorteerd in lage (bananen)dozen, bakken of manden - zodat je goed kunt zien wat erin zit - en schrijf/plak de maten erop zodat we alles overzichtelijk bij elkaar kunnen zetten.
 3. Bij de partytent lever je je oude kleding in en zoek je nieuwe uit.

Ook belangrijk 
=>Breng alleen in wat je zelf zou willen hebben: geen vlekken, gaten of verwassen. 
=>Neem alleen mee wat je echt wilt weggeven. Wat over is wordt gedoneerd. 
=> als je het restant toch wilt terugnemen: zelf na afloop uitzoeken en meenemen.

Zie voor meer informatie over de activiteiten de flyers onderaan de attachements!

Heb je zin om mee te helpen met een bardienst of om op- of af te ruimen? Meld je dan even aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

1 juli 2017 Open Tuinenmiddag Delftzicht

Het is gelukt! Wij hebben vanuit de buurtvereniging een Open Tuinenmiddag voor Delftzicht kunnen organiseren. Op zaterdag 1 juli van 15 uur tot 17 uur gaan 10 tuinen in de wijk voor je open.

Kom kijken naar de verschillende tuinen: zonnig of schaduwrijk, met of zonder vijver, en een weelde van diverse planten. En wie weet, vind je hier de juiste inspiratie voor je eigen tuin?

Zie voor een plattegrond met alle 10 de tuinen die je kunt bezichtigen de flyer delftzicht 2 (jpg bestand) helemaal onderaan de pagina bij de attachments!

 

5 april 2017 Voorlichting over inbraakpreventi

 Op 5 april om 20.00 uur s avonds geeft agent John Scheele voorlichting over inbraakpreventie. Locatie is Kamer 01.01 Crommelinplein 1. Insteek is het voorkomen van woninginbraken en woningovervallen. Dat betekent tips en adviezen ter voorkoming van woninginbraken, wetenswaardigheden en uiteraard het betere hang- en sluitwerk. Tevens uitgebreid de tijd om vragen te stellen. Wij willen graag weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Als je van plan bent te komen, mail dan even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

02/02/2017

Bestuur heeft bezwaarschrift ingediend

Conform besluit van de ALV heeft het bestuur van buurtvereniging Delftzicht op 2 februari 2017 een bezwaarschrift ingediend tegen het verlenen van een omgevingsvergunning voor het bebouwen van 2627 XX nabij Crommelinlaan (veld 05) Delft.

 Resumerend houdt dit bezwaar in dat

-De stallingsgarage op zich al in strijd is met het Integraal Ontwikkelingsplan Nieuw Delft

-De parkeervisie Veld 05 aan geeft dat de gemeente van plan is de tekorten aan parkeerruimte ten behoeve van Veld 05 op de Wijk Delftzicht af te wentelen, omdat er in de omgeving geen andere parkeerruimte ter beschikking staat.

-Het oplossen binnen het gebied van het bestemmingsplan <Van Leeuwenhoekkwartier Noord> (waarvan Veld 05 onderdeel is) nu, in de naaste- en in de verre toekomst onrealistisch is.

Hiermee het plan in strijd is met de geldende bestemmingsplannen en het eigen beleid van de gemeente.

Wij houden jullie van het vervolgtraject op de hoogte. Het bezwaarschrift zelf is ook de site geplaatst.

02/02/2017

Gele Pad wordt vervangen

 
Dankzij de succesvolle bemiddeling van bestuurslid Frans Postma heeft de gemeente besloten om het Crommelinpad in 3 delen van nieuwe gele klinkers te willen voorzien, een klinker zonder de geglazuurde buitenlaag, veroorzaker van het probleem.

Voor de zomer wordt het eerste deel aangepakt, beginnende bij de Hillenlaan. Het deel richting de Hillenlaan is het slechtst. In 2018 en 2019 volgen de andere stukken.

01/02/2017

UPDATE VERWIJDEREN DAMWANDEN

Woensdag 25 januari berichtte ik over de overlast als gevolg van het verwijderen van de damwanden in de Engelsestraat. Sindsdien word ik dagelijks via meerdere apps op de hoogte gehouden van de voortgang door Ada Haasnoot. Gisteren heeft Irma Lauwers een bericht over de voortgang geplaatste op www.spoorzone.nl, lees vooral dit informatieve bericht.

In aanvulling daarop kan ik nog het volgende melden. Donderdag zijn er 8 damwanden verwijderd, dat is niet zo veel. Er zijn die dag veel planken afgevoerd omdat de ruimte waarin gewerkt moet worden erg krap is. De heimachine heeft verschillende keren zijn eigen schotten verplaatst, omdat anders de rupsen de Engelsestraat teveel zouden beschadigen. En dat kost ook tijd. Ter vergelijking, op Bolwerk worden identieke damwanden verwijderd. Alleen staat de machine daar op een bouwterrein en is er alle ruimte om de werkzaamheden te verrichten. In twee dagen heeft men daar 25 planken verwijderd.

Vandaag zijn er 18 damwandplanken getrokken. Nog een paar damwandplanken te gaan, dan wordt de machine verplaatst over het afgesloten fietspad naar de kant van het Nijverheidsplein. Daar worden 7 planken getrokken. Vervolgens gaat men in de loop van dinsdag/woensdag terug naar de Engelsestraat en weer verder in zuidelijke richting.

Brenda Mooijman
vz buurtvereniging Delftzicht

 

VERWIJDEREN DAMWANDEN

De afgelopen dagen zijn er veel berichten verschenen in onze Ditjes en Datjes app over de overlast als gevolg van het verwijderen van de damwanden. Vandaag verschenen er berichten over scheuren in parketvloeren, schuifpuien die niet meer goed open en dicht gaan en andere schade. Dit vormde voor mij (Brenda Mooijman voorzitter buurtvereniging Delftzicht) aanleiding om nogmaals contact op te nemen met onze omgevingsmanager Spoorzone (Irma Lauwers). Bestuurslid Frans Postma had dit gisteren ook al gedaan. Ik heb met Irma gesproken, en daarna met Ada Haasnoot (omgevingsmanager vanuit de aannemer). Hierbij de terugkoppeling.

De trillingen zijn hoogfrequente trillingen die voor ons heel erg vervelend zijn, maar volgens Ada niet slecht zijn voor de huizen (i.t.t. laagfrequente trillingen). Er wordt gemonitord vanuit de Spoorzone. Er is apparatuur geplaatst bij één van onze buurtbewoners, daaruit is gebleken dat tot nu toe alles binnen de norm is.
Volgens Ada is er tot op heden geen schade als gevolg van de werkzaamheden van de Spoorzone, maar zij neemt elke melding serieus en onderzoekt deze. 

Ik heb aangegeven dat als het daadwerkelijk zo is dat er schade is als gevolg van de trilwerkzaamheden, dit toch een reden zou moeten zijn om de werkzaamheden stil te leggen. Dat heeft zij bevestigd. Als er daadwerkelijk, aantoonbaar schade is ontstaan als gevolg van de werkzaamheden is dit een reden om stil te leggen. Maar nogmaals, volgens haar is dit tot nu toe niet het geval.

Vanwege de vele klachten wordt er nu minder snel gewerkt en in blokken. Hierdoor wordt niet 30 m, maar 10 m per dag verwijderd waardoor de werkzaamheden langer gaan duren.

Het enige dat we nu kunnen doen is bijhouden wie wanneer geluidsoverlast heeft, en als er schade optreedt hiervan foto's ed te maken. Er kan hierover gemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. t.a.v. Irma Lauwers (wel extra schakel want zij dient weer contact met Ada op te nemen). Wees dan zo concreet mogelijk, met adresgegevens ed. zodat Ada en/of Irma contact met je op kunnen nemen. Telefonisch kan ook nog contact worden opgenomen op 015-14015 dan vvragen naar Bouw en Woningtoezicht of dhr. Zwiers. Hij is hoofd buiten dienst en kan eventueel ook de werkzaamheden stilleggen.

Het heeft helaas weinig zin om bij de hekken te gaan staan om te klagen. De werkzaamheden gaan gewoon door en worden niet zomaar stil gezet. Ik houd in ieder geval contact met Ada en Irma en zal ook jullie op de hoogte houden.  

Sterkte allemaal!

Klachten uit de buurt over Spoorzone

Naar aanleiding van diverse klachten uit de buurt over (geluids)overlast als gevolg van werkzaamheden van/aan de spoorzone, heeft het bestuur contact opgenomen met degene die verantwoordelijk is voor de communicatie over de spoorzone. Wij hebben aangegeven recent veel klachten te hebben ontvangen over werkzaamheden van/aan de spoorzone en de communicatie / informatie hierover. Het betreft met name de activiteiten inzake de tramrails waarover niet met de buurt is gecommuniceerd en daarnaast het verlegde fietspad waardoor wij allemaal behoorlijk moeten omrijden. We hebben ook aangegeven dat er buurtbewoners zijn die hierover getwitterd hebben naar de Spoorzone, maar geen reactie hebben ontvangen.

Reactie vanuit de Spoorzone is als volgt:

De vorige keer is de brief over de buitendienststelling breder verspreid, omdat de woningen aan de Groene Haven op de tramrails kijken. Deze keer is dan niet gebeurd, omdat het de vorige keer mee was gevallen wat overlast betreft. Nu er vanuit de buurt is aangegeven dat er overlast is, wordt gevraagd welke woningen dit betreft. Alleen Groene Haven of ook verder? En wat voor geluidsoverlast? Dan wordt er de volgende keer rekening mee gehouden in de bezorging van de brieven.

Wat de fietsomleidingen (zowel de Verlegde oversteek op de Zuidwal en ook omleidingsroute op de Westlandseweg) betreft is het uitgangspunt dat fietsers voornamelijk via borden op straat en via de website worden geïnformeerd. Men vindt het geen doen om elke fietser per brief te bereiken, dat zou betekenen dat men de brieven steeds aan het gehele spoorzonegebied (4000 adressen) zouden moeten sturen. Een tip die men geeft is het aanmelden voor de emailnotificatie op de website (zie http: //www.spoorzonedelft.nl/notificaties/)

Wat de tweets betreft geeft men aan niet altijd te reageren als er niet een concrete vraag in staat. Wanneer er een klacht is, wordt geadviseerd om deze ofwel telefonisch (015-2602611), ofwel per email (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), ofwel via VJV (gemeente Delft) ofwel via het contactformulier op de site (http://www.spoorzonedelft.nl/ln_Contact/Contactformulier/) kenbaar te maken. Zo wordt het geregistreerd. Meldingen via twitter of Facebook, zijn lastiger qua registratie omdat hier niet de adresgegevens van mensen bij staan.

Heb je (geluids)overlast van de recente werkzaamheden aan/van de Spoorzone ? Mail dan wat voor soort overlast met je adresgegevens naar het bestuur. Wij verzamelen de gegevens en geven het door aan de Spoorzone.

 

Buurtpreventie

Buurtpreventie: n.a.v. een aantal inbraken rondom de jaarwisseling heeft Delftzicht een Whats app security-app. U kunt zich via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aanmelden voor de app. Tips kunt u vinden op het prikbord van de buurtvereniging (op de Laan van Van der Gaag, naast de brievenbus).